06 1 230-9322, és 06 20 375-5084

Egy mosoly is lehet több...

Kezdje el a változást

Bejelentkezés:

061 230-9322
0620 375-5084

Fogászat és Fogtechnika

Hétfőtől - Péntekig

Email

delifogaszat@gmail.com

Mindennemű fogpótlást rövid határidővel készítünk!

Deli Fogászat, és Fogtechnika


INGYENES ÁLLAPOTFELMÉRÉS!

Fogsorjavítás megvárható!

Igény szerinti időpont lehetséges!

Tavalyi árakon dolgozunk!

 

Rendelési Idő

Teljes körű fogászati ellátás,
és Fogtechnika

Fogtechnika újpesten, Fogtecnikus Újpesten, fogorvos újpesten, Fogászat újpest központ,

Mindennemű fogpótlás

Allergén mentes fémek használata

KEZELÉSEK

Diagnosztika

Ingyenes állapotfelmérés

Konzultáció és állapotfelmérés, Ingyenes, ha a kezelés a rendelőben történik

Esztétikai fogászat

Ultrahangos fogkőeltávolítás polírozással

Foghúzás

Fogfehérítés

Lézer kezelés

Esztétikus fogtömés, fényre kötő anyaggal

Élpótlás

Barázdazárás (foganként)

Kompozit inlay

Esztétikus fedőtömés

Csapos műcsonk

Gyökértömések

Trepanálás

1 csatornás fog

2 csatornás fog

3 csatornás fog

Fogpótlás (Protetika)

Rögzített pótlások

Porcelán leplezésű, (fém) korona

Aranyra égetett porcelán leplezésű korona

Ideiglenes, saját készítésű korona

Hídlevétel

Híd visszaragasztás

Kivehető pótlások

Fogsorjavítás

Rugalmas, törhetetlen fogsor készítés

Clear alaplemezzel

Kivehető műanyag protézis

Kivehető fémlemezes fogsor

Kivehető kombinált fogsor, finommechanikai rögzítőelemmel

Patent cserefogsorba

Fontos Tudnivalók

A Fogágybetegségek

A fog elvesztésének második leggyakoribb oka a fogágybetegség.A fog rögzítő elemeit (íny, fogmeder, gyökérhártya, cement) támadja meg és ezáltal a fog lazulásához és kihullásához vezet. Normális körülmények között az íny hámtapadása és a sulcusváladék megvédi a fogágyat a külső ártalmaktól. De ha lepedék rakódik le a fogra és fogkő keletkezik, az gingivitishez, majd később parodontitishez vezet. A gingivitis a fogíny gyulladása, amely nem jár csontpusztulással.
Akut formájában általában fertőzések okozzák, mint például a Herpes vírus. Rossz szájhigiéné esetén a fogkő, mint állandó mechanikai irritációs tényező, és a lepedékben található baktériumok krónikus fogínygyulladáshoz vezetnek.

Vigyázzunk Fogainkra!

Fogainkat mindennap használjuk, étkezés során, illetve fontos szerepet játszanak kommunikációnkban is!

Fontos Tudnivalók

A fogak ápolása

A fogak ápolásának a célja a különböző fogakat érintő betegségek (fogszuvasodás, fogágygyulladás, rossz lehelet) megjelenésének a megelőzése. Ez történhet egyénileg vagy professzionálisan, a fogorvos által. Az egyéni fogápolás célja az ételmaradékok eltávolítása, megakadályozva ezáltal a baktériumok megtelepedését a fogak felszínén. Fogorvosok szerint minden étkezés után ajánlatos fogat mosni, de minimum kétszer egy nap: reggel és este.Reggel a reggeli után, este az aznapi utolsó étkezést követően. A fogkefe segítségével nem lehet a fogak közti területeket tökéletesen kitisztítani, ezért ajánlatos a fogselyem használata is. 

Fontos Tudnivalók

Fogpótlások

Ha a fogak szövetei irreverzibilisen sérültek, a funkció és az esztétika helyreállításának érdekében, a hiányzó részeket pótolni kell. A fogpótlások attól függően, hogy mennyi hiányzó fogszövetet helyettesítenek lehetnek intrakoronálisak: tömések és az ún. betétek (inlay, onlay), és extrakoronálisak: koronák, héjak. A fogászati betétek hasonlítanak a tömésekre, azoktól abban különböznek, hogy fogtechnikai laboratóriumban készülnek el és ragasztással rögzítik őket. A héjakat általában frontfogak vesztibuláris felszínének a leplezésére használják elszíneződések és kisebb szuvasodások esetén. Ha egy vagy több fog hiányzik azt fogászati implantátumokkal, hidakkal, kivehető fogpótlásokkal lehet pótolni. A hidakat kis kiterjedésű hiányok (max. 3-4 fog) esetén használják és ragasztással rögzítik. Több fog hiánya esetén a hidak már nem bírják a mechanikai terhelést (ez a híd törésével vagy a megmaradt fogak lazulásával, törésével járhat), ezért kivehető pótlásokat készítenek. Ezek főleg az állcsontgerincen támaszkodnak és csak másodlagos elhorgonyzásra használják a fogakat.

A fogászatban használatos anyagok egyike sem hasonlít teljesen a fogakat alkotó kemény szövetekre, ezért a különböző elvárásoknak megfelelően (mechanikai ellenálló képesség, esztétika, ne legyen káros a szövetekre stb.) többféle anyagból készülhetnek a fogpótlások: amalgám, arany, titán, kompozit, fogászati kerámia, fémötvözetek, mint például arany-platina, ezüst-palládium, nikkel-króm stb.

Az 1980-as években kifejlesztett CAD/CAM (Computer-aided design, computer-aided manufacturing) technika segítségével a fogorvos egyedül is („szék mellett”, chairside) elkészíthet intra- vagy extrakoronális pótlást. A fogorvos egy optikai lenyomatot vesz az előkészített fogról és környezetéről, majd egy program segítségével kialakítja a fogpótlás végső alakját, és végül a számítógép vezérelte ún. frézgép kifaragja azt.

 

 

30 érdekesség a fogakról

Fogainkat mindennap használjuk étkezéseink során, emellett fontos szerepet játszanak kommunikációnkban is. Néhány dolog azonban kevésbé közismert ezen fontos testrészünkről.

Fogtechnika újpesten, Fogtecnikus Újpesten, fogorvos újpesten, Fogászat újpest központ,, fogorvos újpesten, fogtechnikus újpesten, fogkorona készítés újpesten